Terug

Op 1 september 2023 is het Ministerieel besluit houdende vaststelling van de lijst met middengeschoolde functies waarvoor een structureel tekort aan arbeidskrachten bestaat, in werking getreden.

Buitenlandse (‘derdelands’) werknemers die in Vlaanderen willen komen werken, moeten in principe vooraf een toelating tot arbeid verkregen hebben door de dienst economische migratie van de Vlaamse Overheid. Wanneer zij een beroep wensen uit te oefenen dat voorkomt op de Ministeriële lijst van knelpuntberoepen, komen zij in aanmerking voor deze toelating tot de arbeidsmarkt. Deze lijst met knelpuntberoepen wordt om de twee jaar geactualiseerd.

Het aantal functies waarvoor een structureel tekort aan arbeidskrachten wordt vermoed, wordt door het Ministerieel Besluit verder uitgebreid. Alle functies vervat in de nieuwe lijst, staan de komende twee jaar open voor economische migratie, zonder dat u als werkgever de plaatselijke arbeidsmarkt moet bevragen.

U kan de nieuwe lijst hier raadplegen.

Vragen over internationale tewerkstelling? Contacteer dan zeker onze HR-specialisten Wouter Derveaux, Bram Delbecke of Matthias Dhaene.

DELEN:

Recent nieuws

Voorkomen van conflicten in vennootschappen website

Voorkomen van conflicten in vennootschappen

02/05/2024 - Goede afspraken maken goede vrienden Hét instrument bij uitstek in het kader van het voorkomen van conflicten in vennootschappen is de aandeelhouderso...

Lees meer
Wijzigingen arbeidsmigratie website2

Wijzigingen in het Arbeidsmigratiebeleid in Vlaanderen vanaf 1 mei 2024

30/04/2024 - Concrete impact voor al wie werkt met ‘derdelands’werknemers Werk je met buitenlandse werknemers die geen onderdaan zijn van de Europese Economische R...

Lees meer