Verzekerings-en aansprakelijkheidsrecht

Zowel als bouwheer, aannemer, studiebureau, coördinator, architect of andere bouwactor wordt u dagelijks geconfronteerd met bepaalde risico’s eigen aan een bouwwerf.

Aan welke risico’s wordt u blootgesteld en welke gevolgen wenst u te verzekeren? Is alle gevolgschade gedekt? Wat met de immateriële schade? Werden ook conceptuele fouten gedekt in de ABR verzekering? Wat met schade aan het bestaand goed?

DLPA Advocaten kan u als bouwactor bijstaan om bepaalde aansprakelijkheden af te wenden. Wanneer dit echter niet mogelijk is, is het uitermate belangrijk dat u een polis op maat heeft afgesloten en dat u goed begrijpt in welke mate en voor welke schade u precies gedekt bent. Daarnaast zijn er voor bepaalde bouwactoren ook enkele verplichte verzekeringen. Ook bij het analyseren en finetunen van dergelijke verzekeringscontracten kan DLPA Advocaten u door het kluwen aan polissen loodsen. Denk maar aan een verzekering voor ABR, voor de tienjarige aansprakelijkheid, voor beroepsaansprakelijkheid, een polis BA-uitbating edm.

Contactpersonen binnen deze expertise:

Piet Lombaerts

piet.lombaerts@dlpa.be

publicaties

Burenrelaties website

Burenrelaties

17/02/2022 - Wie het België van vandaag vergelijkt met dat van enkele decennia geleden zal vaststellen dat de open ruimte een schaars goed is geworden. Woningen wo...

Lees meer

Binnen elk van deze expertisedomeinen staat ons kantoor klaar om u bij te staan.

Contacteer ons