Koop, huur en leasing

Koop-, huur- of leasingovereenkomsten handelen vaak over onroerende goederen, zoals bij (ver)koop van vastgoed, woninghuur, handelshuur, huur van kantoren, onroerende leasing, enzovoort. Evenzeer kunnen deze overeenkomsten betrekking hebben op roerende goederen. Denk maar aan huur van materiaal voor uw onderneming, aankoop van grondstoffen of verkoop van uw eindproduct of diensten.

Met een sterke overeenkomst kan u zich behoeden tegen eventuele discussies nadien. U kan bij DLPA Advocaten terecht voor bijstand bij de redactie van deze overeenkomsten.

De uitvoering van deze overeenkomsten loopt helaas niet altijd van een leien dakje. Er kan sprake zijn van gebrekkige leveringen, verborgen gebreken, wanbetalingen, … Als er problemen de kop op steken, dan kan u op ons een beroep doen voor een analyse van uw positie, advies over te nemen acties, bijstand bij een poging tot een minnelijke oplossing en, indien nodig, verdediging voor de rechtbank.

Contactpersonen binnen deze expertise:

Piet Lombaerts

piet.lombaerts@dlpa.be

Séverine Vermeire

severine.vermeire@dlpa.be

Emily Van Damme

emily.vandamme@dlpa.be

Publicaties
over Koop, huur en leasing

Nieuwe Vlaamse regels rond pacht landbouw advocaat kortrijk website

Nieuwe Vlaamse regels rond pacht

04/01/2024 - Nadat eerder de regelgeving rond woninghuur is geregionaliseerd, zijn intussen ook Vlaamse regels rond pacht van toepassing. Sinds 1 november 2023 is ...

Lees meer

Binnen elk van deze expertisedomeinen staat ons kantoor klaar om u bij te staan.

Contacteer ons