Trees Vuylsteke studeerde in 1986 af aan de faculteit rechten van de KU Leuven en is sinds 1999 vennoot van DLPA. Zij is sinds jaren plaatsvervangend rechter in de ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk.

Trees heeft een ruimte expertise in het vennootschapsrecht. Naast haar werkzaamheden op het gebied van zakelijke transacties en contracten, voornamelijk bij fusies en overnames, adviseert en begeleidt Trees aandeelhouders en bestuurders bij alle stappen van het vennootschapsleven: redactie van aandeelhoudersovereenkomsten, begeleiding bij conflicten tussen aandeelhouders, mogelijke bestuurdersaansprakelijkheid, stopzetting van activiteiten, ….

Klanten waarderen Trees om haar communicatieve vaardigheden en haar oplossingsgerichte aanpak. Hoewel zij het rechtbankwerk niet schuwt, helpen haar jarenlange ervaring en haar opleiding als bemiddelaar haar om partijen te helpen zoeken naar een buitengerechtelijke oplossing van hun geschil.

Trees is bovendien erkend bemiddelaar en wordt regelmatig door de rechtbanken of door partijen aangesteld om partijen te begeleiden bij het zoeken naar een bemiddelde oplossing voor hun handels- of vennootschapsconflict.

Zij is aangesloten bij “Uw bemiddelaars“, een vereniging van erkende onafhankelijke bemiddelaars. Daarnaast is Trees ook lid van CEPANI, het Belgisch centrum voor arbitrage en mediatie.

Talen: NL - FR - EN - ES

Recente publicaties van Trees Vuylsteke

Inleiding reeks vennootschapsrecht website

Aandelenoverdracht: what you see is what you get?

25/05/2023 - LOI, DD, SPA, SHA, SLA, … Het zijn termen die in de overnamepraktijk dagelijks worden gebruikt maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? DLPA zal u...

Lees meer
Video bemiddeling website

Bemiddeling

10/10/2022 - Bemiddeling is een alternatieve manier om geschillen op te lossen. Deze werkwijze is minder bekend maar biedt nochtans veel voordelen. In het kader va...

Lees meer