68 Stefaan
68 Stefaan Square

Stefaan Voet

Advocaat sinds 2003

Stefaan Voet behaalde in 2001 zijn diploma rechten aan de Universiteit Gent. In 2011 doctoreerde hij over het thema collectief procederen. Voor zijn proefschrift ontving hij in 2014 de Prijs van het Gerechtelijk Privaatrecht, die om de drie jaar wordt uitgereikt door de vzw Algemene Modellenverzameling voor de Rechtspraktijk.

Sinds 2015 is Stefaan hoofddocent gerechtelijk recht aan de KU Leuven en gastprofessor aan de Universiteit Hasselt.

Daarnaast is Stefaan plaatsvervangend vrederechter van het derde kanton Brugge en voorzitter van het toezichtcomité van de Ombudsman voor de Handel. Sinds 2023 is hij ook lid van de Raad van Bestuur van Ombudsfin.

Stefaan is advocaat sinds 2003. Na een onderbreking vanaf 2014, is hij in 2019 opnieuw actief als advocaat en vervoegde hij DLPA. Binnen het kantoor is hij voornamelijk actief binnen de domeinen van het vennootschaps- en commercieel recht met een focus op procesrechtelijke vraagstukken.

Klik hier voor meer informatie over de academische loopbaan van Stefaan en een overzicht van zijn publicaties.

Talen: NL - FR – EN

Recente publicaties van Stefaan Voet

Cassatiearrest veralgemeend bewijsbeslag advocaten kortrijk website

Cassatie reikt hulpmiddel aan bij bewijsnood en bevestigt een veralgemeend bewijsbeslag

07/02/2024 - Het gebeurt vaak dat een partij in bewijsnood zit. Zij wil een procedure opstarten tegen een andere partij maar kan haar zaak (vooralsnog) niet hard m...

Lees meer
Ombudsman voor de handel

Ombudsman voor de Handel

18/03/2021 - Door de coronacrisis werd en wordt er massaal online besteld. Niet alleen het aantal bestellingen ging de hoogte in, het aantal klachten helaas ook. S...

Lees meer