Emily Van Damme studeerde af aan de faculteit rechten van de Universiteit Gent in 2010, waarna ze actief werd als advocaat in DLPA. In 2014 behaalde ze een aanvullend diploma master in de intellectuele rechten. Sinds 2019 is Emily vennoot van DLPA.

Emily is een bevlogen spreker en won de Pleitwedstijd die de Kortrijkse balie organiseerde in 2011, waarna ze ook het Vlaams Pleitjuweel wegkaapte en in 2012 een podiumplaats behaalde op de Zuidelijke Pleitwedstrijden in Breda. Gedurende vier jaar was zij tevens actief als bestuurslid van de Conferentie Jonge Balie Kortrijk.

Binnen DLPA is Emily vooral actief in het intellectueel eigendomsrecht, het distributierecht, het commercieel recht en het aannemingsrecht, waarbij zij zich op jarenlange ervaring kan steunen.

Talen: NL - FR - EN

Recente publicaties van Emily Van Damme

World IP day IP intellectuele eigendom advocaat kortrijk website

World IP Day 2023

26/04/2023 - Vandaag is het World Intellectual Property Day. Deze dag werd in 2000 in het leven geroepen door de World Intellectual Property Organization (WIPO) om...

Lees meer
Sancties website

Eerste hulp bij wanprestaties: de belangrijkste nieuwigheden onder de mogelijke sancties

31/01/2023 - Vroeg of laat wordt u mogelijk geconfronteerd met een medecontractant die zijn verbintenissen niet nakomt. Of misschien werd u zelf al een contractuel...

Lees meer