Terug

Expertises:

In onze bijdrage over ‘de opzegging en verbreking van de arbeidsovereenkomst’ kon u lezen dat de opzegtermijn (gegeven door de werkgever) uitwerking heeft 3 werkdagen na de verzending van de kennisgeving per aangetekende brief. In de praktijk betekent dit dat een aangetekende brief ten laatste op woensdag(avond) verstuurd moet worden om de opzegging de daaropvolgende maandag te laten ingaan.

Vanaf 1 januari 2023 zal dit echter veranderen. Vanaf dan wordt zaterdag niet langer als een ‘werkdag’ beschouwd. Het wegvallen van zaterdag als werkdag heeft concreet tot gevolg dat een aangetekende brief in de toekomst ten laatste op dinsdag(avond) zal moeten verstuurd worden om de opzegging de daaropvolgende maandag te laten ingaan.

U dient dus extra op te letten wil u vermijden dat de opzegtermijn pas een week later ingaat. Voor verdere informatie en advies over uw ontslagdossiers kan u steeds terecht bij Wouter Derveaux, Bram Delbecke, Matthias Dhaene en Hristo Gentier.

DELEN:

Recent nieuws

Reeks vennootschapsconflicten 399 x 314 px

Eerste hulp bij conflicten in een vennootschap

17/04/2024 - Goede afspraken maken goede vrienden, en toch is het mogelijk dat er in een vennootschap wrevel ontstaat. Een (beginnend) conflict betekent evenwel ni...

Lees meer
Sociaal Strafwetboek

Verhoging sanctieniveau 3 en 4 Sociaal Strafwetboek

29/03/2024 - Op 26 maart 2024 heeft de regering een wetsontwerp ingediend tot aanvulling en wijziging van het Sociaal Strafwetboek en verscheidene bepalingen van...

Lees meer