Terug

In het najaar van 2022 werd de wetgeving inzake het re-integratietraject van zieke werknemers en de beëindiging van de arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht aanzienlijk gewijzigd.

Het KB van 11 september 2022, dat inmiddels werd verankerd in de Codex over het Welzijn op het Werk, koppelt voortaan het re-integratietraject volledig los van de procedure wegens medische overmacht. Hierdoor tracht de wetgever met het ‘re-integratietraject 2.0’ des te meer de focus te leggen op de terugkeer van langdurig zieke werknemers naar de werkvloer.

Heeft u vragen omtrent de huidige spelregels inzake re-integratie en medische overmacht? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Wouter Derveaux, Bram Delbecke of Matthias Dhaene.

DELEN:

Recent nieuws

Reeks vennootschapsconflicten 399 x 314 px

Eerste hulp bij conflicten in een vennootschap

17/04/2024 - Goede afspraken maken goede vrienden, en toch is het mogelijk dat er in een vennootschap wrevel ontstaat. Een (beginnend) conflict betekent evenwel ni...

Lees meer
Sociaal Strafwetboek

Verhoging sanctieniveau 3 en 4 Sociaal Strafwetboek

29/03/2024 - Op 26 maart 2024 heeft de regering een wetsontwerp ingediend tot aanvulling en wijziging van het Sociaal Strafwetboek en verscheidene bepalingen van...

Lees meer