Terug

Zoals uiteengezet in een eerder nieuwsbericht, is op vrijdag 24 april 2020 het KB nr. 15 betreffende de tijdelijke opschorting ten voordele van ondernemingen van uitvoeringsmaatregelen en andere maatregelen gedurende de Covid-19 crisis in werking getreden.

De opschorting hield in dat de door de Covid-19-crisis getroffen ondernemingen tijdelijk beschermd werden tegen bewarend en uitvoerend beslag (met uitzondering van beslag op onroerend goed en bewarend beslag op zee- en binnenschepen), gedwongen faillissement, gedwongen overdracht onder gerechtelijk gezag, gerechtelijke ontbinding en ontbinding van overeenkomsten wegens wanbetaling. Daarnaast voorzag het KB in een verlenging van de termijnen onder een reeds gehomologeerd reorganisatieplan in het kader van de procedure gerechtelijke organisatie, en dit met een duur gelijk aan die van de opschorting.

Het KB van 13 mei 2020 tot verlenging van de maatregelen genomen bij het Koninklijk besluit nr. 15 van 24 april 2020 betreffende de tijdelijke opschorting ten voordele van ondernemingen van uitvoeringsmaatregelen en andere maatregelen gedurende de COVID-19 crisis had de periode van de opschorting verlengd tot en met 17 juni.

De commissie Justitie heeft op dinsdag 16 juni 2020 beslist om de periode van de opschorting niet (opnieuw) te verlengen. Concreet betekent dit dat vanaf donderdag 18 juni 2020 opnieuw bewarend en uitvoerend beslag gelegd kan worden op de goederen van ondernemingen. Ondernemingen kunnen voorts op dagvaarding failliet verklaard worden alsook gerechtelijk ontbonden worden. Tot slot is ontbinding van een overeenkomst wegens wanbetaling opnieuw toegelaten.

DELEN:

Recent nieuws

Sociaal Strafwetboek

Verhoging sanctieniveau 3 en 4 Sociaal Strafwetboek

29/03/2024 - Op 26 maart 2024 heeft de regering een wetsontwerp ingediend tot aanvulling en wijziging van het Sociaal Strafwetboek en verscheidene bepalingen van...

Lees meer
Newsflash

Interestvoet voor betalingsachterstand gestegen tot 12,5%

01/03/2024 - In het eerste semester van 2024 is de interestvoet voor betalingsachterstand gestegen tot 12,5%. Deze interestvoet geldt o.a. voor transacties tussen ...

Lees meer