Terug

Een geschil via de rechtbank laten beslechten is al lang niet meer de enige optie. Waar alternatieve vormen van geschillenoplossing en -beslechting tot recent eerder onbekend en onbemind waren, winnen ze, ook in ondernemingsgeschillen, geleidelijk aan terrein.

De meest vertrouwde vorm is wellicht bemiddeling. Maar ook rechterlijke verzoening, collaboratief onderhandelen, bindende derdenbeslissing en arbitrage kunnen een geschil op een snelle en goedkope wijze in de kiem smoren.

Tijdens de Mediation Week maken Trees Vuylsteke en Stefaan Voet u graag wegwijs in het landschap van alternatieve geschillenregeling tijdens een infosessie op ons kantoor op vrijdag 14 oktober 2022. Zij zullen onder meer toelichten welke mogelijkheden er bestaan, wat de (eventuele) voorwaarden zijn, de voor- en nadelen, enz. Dankzij concrete voorbeelden uit de eigen uitgebreide praktijkervaring zullen zij u ongetwijfeld nieuwe inzichten bieden.

U bent van harte welkom op deze infosessie. Voor wie dit wenst, voorzien wij aansluitend de mogelijkheid om een glaasje te drinken en nog even na te praten.

Programma:

  • 15.45u onthaal
  • 16.00u start infosessie
  • 17.30u voorziene einde

Sprekers:

  • Stefaan Voet, advocaat, hoofddocent gerechtelijk recht KU Leuven en gastprofessor UHasselt
  • Trees Vuylsteke, advocaat-vennoot en erkend bemiddelaar in handelszaken en burgerlijke zaken

Locatie: DLPA Advocaten, Spinnerijstraat 99/22, 8500 Kortrijk

Inschrijven: Deelname is gratis. Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven.

U kan zich niet meer inschrijven voor deze infosessie.

DELEN:

Recent nieuws

81 Astrid SQUARE

Nieuwe collega

22/11/2023 - Wij verwelkomen Astrid Maertens als nieuwste collega. Astrid is advocaat sinds 2021 en versterkt het DLPA-team in de materies bouw- en aannemingsrecht, huur en pacht, mede-eigendom en appartementsrecht. Welkom Astrid!

77 Manon SQUARE

Nieuwe collega

08/11/2023 - DLPA heeft er met Manon Gosseye sinds kort nog een nieuwe collega bij. Manon is actief als advocaat in het sociaal recht sinds 2020. Zij behandelt dossiers in zowel het individueel als het collectief arbeidsrecht en is perfect tweetalig en dus zeker een aanwinst voor ons team. Welkom Manon!