Terug

Een geschil via de rechtbank laten beslechten is al lang niet meer de enige optie. Waar alternatieve vormen van geschillenoplossing en -beslechting tot recent eerder onbekend en onbemind waren, winnen ze, ook in ondernemingsgeschillen, geleidelijk aan terrein.

De meest vertrouwde vorm is wellicht bemiddeling. Maar ook rechterlijke verzoening, collaboratief onderhandelen, bindende derdenbeslissing en arbitrage kunnen een geschil op een snelle en goedkope wijze in de kiem smoren.

Tijdens de Mediation Week maken Trees Vuylsteke en Stefaan Voet u graag wegwijs in het landschap van alternatieve geschillenregeling tijdens een infosessie op ons kantoor op vrijdag 14 oktober 2022. Zij zullen onder meer toelichten welke mogelijkheden er bestaan, wat de (eventuele) voorwaarden zijn, de voor- en nadelen, enz. Dankzij concrete voorbeelden uit de eigen uitgebreide praktijkervaring zullen zij u ongetwijfeld nieuwe inzichten bieden.

U bent van harte welkom op deze infosessie. Voor wie dit wenst, voorzien wij aansluitend de mogelijkheid om een glaasje te drinken en nog even na te praten.

Programma:

  • 15.45u onthaal
  • 16.00u start infosessie
  • 17.30u voorziene einde

Sprekers:

  • Stefaan Voet, advocaat, hoofddocent gerechtelijk recht KU Leuven en gastprofessor UHasselt
  • Trees Vuylsteke, advocaat-vennoot en erkend bemiddelaar in handelszaken en burgerlijke zaken

Locatie: DLPA Advocaten, Spinnerijstraat 99/22, 8500 Kortrijk

Inschrijven: Deelname is gratis. Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven.

U kan zich niet meer inschrijven voor deze infosessie.

DELEN:

Recent nieuws

86 Marie SQUARE

Nieuwe collega

11/04/2024 - Het team van dlpa breidt uit. We verwelkomen Marie-Emanuelle Turcq. Ze is actief in het ruime vastgoedrecht. Je kan beroep doen op Marie voor advies, het opstellen van overeenkomsten en procesvoering.Welkom Marie!

09 Bernardleterme Oyn51Y

Bedankt Bernard

04/03/2024 - Bernard Leterme heeft na een succesvolle carrière van 47 jaar DLPA en de Balie West-Vlaanderen verlaten. Bernard studeerde in 1977 af aan de faculteit...

Lees meer