Terug

Een geschil via de rechtbank laten beslechten is al lang niet meer de enige optie. Waar alternatieve vormen van geschillenoplossing en -beslechting tot recent eerder onbekend en onbemind waren, winnen ze, ook in ondernemingsgeschillen, geleidelijk aan terrein.

De meest vertrouwde vorm is wellicht bemiddeling. Maar ook rechterlijke verzoening, collaboratief onderhandelen, bindende derdenbeslissing en arbitrage kunnen een geschil op een snelle en goedkope wijze in de kiem smoren.

Tijdens de Mediation Week maken Trees Vuylsteke en Stefaan Voet u graag wegwijs in het landschap van alternatieve geschillenregeling tijdens een infosessie op ons kantoor op vrijdag 14 oktober 2022. Zij zullen onder meer toelichten welke mogelijkheden er bestaan, wat de (eventuele) voorwaarden zijn, de voor- en nadelen, enz. Dankzij concrete voorbeelden uit de eigen uitgebreide praktijkervaring zullen zij u ongetwijfeld nieuwe inzichten bieden.

U bent van harte welkom op deze infosessie. Voor wie dit wenst, voorzien wij aansluitend de mogelijkheid om een glaasje te drinken en nog even na te praten.

Programma:

  • 15.45u onthaal
  • 16.00u start infosessie
  • 17.30u voorziene einde

Sprekers:

  • Stefaan Voet, advocaat, hoofddocent gerechtelijk recht KU Leuven en gastprofessor UHasselt
  • Trees Vuylsteke, advocaat-vennoot en erkend bemiddelaar in handelszaken en burgerlijke zaken

Locatie: DLPA Advocaten, Spinnerijstraat 99/22, 8500 Kortrijk

Inschrijven: Deelname is gratis. Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven.

U kan zich niet meer inschrijven voor deze infosessie.

DELEN:

Recent nieuws

Dag van de medewerker website

Dag van de medewerker

20/04/2023 - Het ondersteunend team van DLPA zijn stuk voor stuk toppers en een onmisbare schakel voor de dagelijkse werking van het kantoor. Een grote dankjewel aan Daisy, Katrien, Evelien, Corry, Ilse, Karolien, Marieke en Julie voor hun inzet! We zetten hen vandaag (figuurlijk) in de bloemen, zeer welverdiend!

Winterstage Niene website

Winterstage bij DLPA

29/03/2023 - De afgelopen maanden deed Niene Copman (student aan de UGent) een winterstage bij DLPA. Zij blikt enthousiast terug op haar stage: “De afgelopen weken zijn voorbijgevlogen! Gedurende mijn stageperiode heb ik met veel enthousiasme en toewijding aan twee uitdagende dossiers kunnen werken. Tegelijkertijd maakte ik kennis met het kantoor en een zeer fijn team. Ik kijk al uit naar september, wanneer ik officieel deel zal uitmaken van het DLPA-team. Tot dan!” Wij danken Niene voor haar gemotiveerde inzet en kijken alvast uit naar haar terugkeer dit najaar wanneer zij ons team als advocaat-stagiair komt versterken.