Terug

Het zijn onzekere tijden, ook in het kader van de uitvoering van overeenkomsten. Ondernemingen worden geconfronteerd met grondstoffen die schaars worden of sterk in prijs stijgen. Dit leidt tot veel vragen: is er sprake van contractbreuk als u of uw leveranciers niet (kunnen) leveren? Wanneer kan u overmacht inroepen? Bent u verplicht om oude prijzen t.a.v. uw klanten te handhaven? Hoe kan u zich contractueel indekken? Kortom, wie betaalt de rekening?

Op deze vragen zullen Eva Roels, Séverine Vermeire, Aurora Hoet en Maarten Windels u een antwoord geven tijdens een infosessie op ons kantoor op donderdag 5 mei 2022.

Wij zullen u informeren over de geldende regelgeving indien geen specifieke afspraken zijn gemaakt, met duiding over overmacht en gedwongen aanpassingen van overeenkomsten. Vervolgens lichten wij met praktische voorbeelden toe hoe u zich contractueel kan indekken met prijsherzienings-, overmachts- en/of imprevisieclausules. Daarbij wijzen wij ook op de aandachtspunten in de relaties B2B, B2C en met de overheid en het verbod om met verlies te verkopen.

U bent van harte welkom op de infosessie met aansluitende receptie.

Programma:

  • 16.45u onthaal
  • 17.00u start infosessie
  • 18.20u vragenronde
  • 18.30u receptie

Locatie: DLPA Advocaten, Spinnerijstraat 99/22, 8500 Kortrijk

Inschrijven: Deelname is gratis. Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven.

DELEN:

Recent nieuws

86 Marie SQUARE

Nieuwe collega

11/04/2024 - Het team van dlpa breidt uit. We verwelkomen Marie-Emanuelle Turcq. Ze is actief in het ruime vastgoedrecht. Je kan beroep doen op Marie voor advies, het opstellen van overeenkomsten en procesvoering.Welkom Marie!

09 Bernardleterme Oyn51Y

Bedankt Bernard

04/03/2024 - Bernard Leterme heeft na een succesvolle carrière van 47 jaar DLPA en de Balie West-Vlaanderen verlaten. Bernard studeerde in 1977 af aan de faculteit...

Lees meer